Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 6 November 2008

this is my life..

my day started very well today. i've been happy enough all day.. bukanlah happy apa pun.. just aku rasa agak tenang.. walaupun aku belum rasa sihat from my demam. when i got exempted from the 3 weeks kursus, i was really happy. Before that aku mcm risau dan keluh kesah sbb kerana kursus tu aku tak akan dpt blk ke klang for weeks.. and then aku akan terus berangkat ke nz after that. Mungkin org tak faham knp aku selalu balik.. abis duit kat minyak.. tol.. dllg.. itu belum masuk penat + keadaan aku sendiri bukannya ok sgt... dua minggu sekali aku pasti balik..

kenapa?? aku rasa aku tak punya life kat sini.. aku tak punya sesiapa.. kawan? they have their own life dan kbnykkannya kwn sekerja... hanya ditempat kerja. selepas itu.. habis.. bila diingat2,, aku memang rasa sunyi.. i have a good job.. impian ramai org.. alhamdulillah.. even di tempat kerja aku punya peluang yg lebih bnyk dari org lain.. kebetulan aku tiba di sini disaat mereka amat memerlukan khidmatku. jadi dari segi kerja aku tidak ada masalah.. aku enjoy kerja aku walaupun kadang2 membebankan.. tapi that's all i have. tapi kat sini i have no one.. no one at all.. aku tak rasa ada sense of belonging here.. walaupun kalau balik klang tu pun bukan best sgt.. tp aku ada org2 yg sygkan aku kat sana.. org2 yg akan gembira bila aku balik.. itu dah cukup menghilangkan letih dan penat aku..

kat sini kalau hari minggu.. aku akan termenung.. tempat lawatan aku selalu.. giant & qbmall.. tesco mmg xyah ceritalah.. itu je la kot.. nak ke tempat lain.. mmg aku langsung xde hati.. sunshine aku xsuka pergi sebab parking susah.. kdg2 teringin pg2 minggu nak bangun awal ke pasar bayan baru tgk ape ada kat sana.. tp bila mengenangkan aku seorang.. mmg terus xjadi.. baik jela aku beli bekalan makanan kat tesco.. ikan seekor, ayam seketul, daging sepotong... itupun jenuh nak perabiskan...


Malam ini aku sebenarnya rasa amat sunyi. Bila seseorg menyatakan mcm sesuatu yg aneh aku selalu balik.. hmm.. aku dah tak terkata. Mmg aneh.. mmg aneh.. tapi hidupku ini tiada yg aneh lagi.. rasanya kalau aku terkulai layu di dlm perjalanan ini juga, bukan sesuatu yg aneh. Tiba-tiba malam ini aku rasa sayu.. tiba-tiba aku tersedar.. aku seperti tak punya siapa2.. yang ada hanya aku.. aku selalu mengingatkan diriku.. aku perlu kuat menghadapi segala dugaan Allah yg hadir dalam diriku.. tp terkadang goyah juga peganganku... seperti malam ini... malam ini membangkitkan rindu yg tidak kesampaian.. dan aku hnya menahan sendu....


Ya Allah.. aku sebenarnya tidak mahu menangis malam ini.. aku tak mahu.. tp.. itu saja yg aku ada..


mel~
terasa diri seperti pengemis...

2 ulasan:

  1. cuba2 ler berkunjung ke kedah....
    boleh pg kampung sy....

    BalasPadam
  2. berkunjung ler ke kampung sy d kedah

    BalasPadam