Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 23 November 2008

pre-pindah..

Today aku start mengemas2 utk pindah ke rumah sewa baru next week. Actually aku cam rasa barang aku tak dela banyak.. lgpun rumah ni fully furnished.. tp bila aku tengok2 balik macam banyak la pulak. Kunci rumah baru sebenarnya belum dpt lg.. insyaallah by next wednesday akan dapat.. lepas tu aku terpksa pulun beli barang rumah.. jenuh jugak.. sebab rumah totally kosong. aku kalau ikutkan tak berapa berkenan rumah tu, tapi disebabkan aku dah desperate nak pindah before aku gi nz.. aku balik dr nz sampai sini dalam 26 dis.. mmg kalau aku xamik rumah ni.. rasa cam xsempat aku nak pindah lepas balik dari nz tu... so by hook or by crook aku kena pindah jugak next week... dah ler tetiba weekend depat pusat pengajian aku buat seminar peperiksaan jumaat sabtu ahad.. tensen aku... so aku kena pindah weekdays...adehh..adeh.. tp harap segalanya berjalan lancar...

Rumah yg aku duk skrg ni... hmm.. malam ni rasa sentimental lak.. banyak rasanya nostalgia di rumah ni.. Memula aku balik dan dtg ke penang.. inilah rumahnya.. masa aku masuk hanya ada brg2 usm.. katil, peti ais, settee dllg... dulu hanya jadi tempat persinggahan sementara dan akhirnya aku ambil keputusan utk menetap di sini. Frankly speaking,aku tak pernah berhasrat nak menetap di penang ni.. aku rasa ini bukan tempat aku.. tapi.. mungkin dah rezeki aku di sini.. alhamdulillah sejak dtg sini aku rasa murah rezeki yang dikurniakan Allah pada aku. Aku bersyukur sangat...

Dari rezeki.. mmg alhamdulillah.. tapi hidup aku sememangnya ada pasang surut... dan pada suatu ketika aku mmg hilang arah.. rasa life ni tak ada makna langsung.. dan pada masa itu.. aku mmg rasa xingin balik ke rumah.. aku lebih sanggup duduk di pejabat sampai 12 malam dari pulang ke rumah ini kerana jika aku pulang aku rasa aku akan jadi gila... setiap apa yg ada di rumah ini ada makna tersendiri... Aku sayang rumah ini sebenarnya... dari segala segi.. ada harapan yg tersirat disebalik adanya aku di sini.. ada rindu yg menyebabkan aku terlontar di sini..

Huhu. maleh lak nak jiwang2 sgt.. anyway.. aku sure aku akan sedih meninggalkan rumah ni... rumah baru xdela jauh sgt dari usm.. tp rumah ni still the best sbb 2-3 minit aku dah boleh smpi ke opis.. cuma yg paling tak best sbb wujudnya neighbour aku yg xberhemah tu... kalau tak mungkin aku fikir dua tiga kali utk berpindah...


Ape2 pun.. wish me luck in my new home.. walaupun xberapa best.. nak buat camne kan.. itu je rezeki aku buat masa ni... ada rezeki nnt aku beli je la rumah... ewah2... kengkonon... insyaallah..



mel~
malam ni rasa rindu sgt..

2 ulasan: