Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 22 Julai 2010

14th day..


Entry ni aku tulis time aku tgh baring sambil mengeringkan tempat jahitan caeser selepas mandi. Semlm ada nanah sket kt tmpt caeser tu, hrp xde ape2 lah.. baby eryna tgh syok tido. Tadi lepas aku mandikan dia, aku biarkan dia atas katil tanpa baju dan bukak tingkap & langsir luas2 utk kurang2 kan kuning.. smlm result SB eryna 200, still tinggi and nak kena refer ke GH esok, patutnya hari ni tp aku mintak esok coz mmg baby ada appoinment kt GH esok... Harap2 hari ni kurang bnyklah kuning baby.. Lepas dah jemur tu baby dah penat & ngantuk, lepas nyusu terus jer zzz dgn amannya..

Aku harap esok xde ape2 lah kat GH. Dgn condition aku yg xberapa ok lg ni, hrp2 semuanya berjln lancar.. Frankly speaking dlm keadaan camni support dari kawan2 bnyk mmbantu & tlg bg kekuatan pd diri aku.. Walaupun ada sorang dua yg kdg2 tu bertanggapan negatif dgn apa yg aku buat tp aku berdoa semoga Allah berikan kekuatan pd diriku dan suamiku.. Mungkin aku ni berpantang dgn agak longgar.. mana yg aku boleh/mampu ikut aku ikut, kalau xboleh aku nk buat mcm mana.. Ttg mkn mmg sedikit sbnyk aku ikut.. aku cuba.. lgpun bnyk yg aku pelajari dr arwah mak sewaktu kakakku bersalin anak pertama.. so itulah yg jd panduan aku..

Yang lain mcm xleh ngadap komputer la.. xleh mmbaca.. mmg aku xmampu ikut.. sbbnya..aku ni sendirian dgn bby kat rumah.. kdg2 mmg rasa stress.. rasa penat.. & mcm2 rasa.. dan aku rasa hubby ku pun mcm tu.. pergi kerja, tgh2 kerja blk hntr kami ke klinik @ GH, pastu kerja lg.. balik.. so kdg2 bila aku rasa stress aku tak sampai hati nk bebankan hubby aku lg dgn mngadu aku letih ke.. penat ke.. sakit je... sian gak kat dia... so endup aku update blog ke, twitter ke, fb ke.. utk lupakan stress aku.. tp kdg2 org pndang serong pulak.. (ni sbnrnya menambahkan stress gak ni).. ada yg ingat aku ngadap fb 24jam.. haisshhh.. gilo ke ape.. bnyk yg perlu aku uruskan.. masak sendiri, uruskan baby sendiri, dllg.. takkan la aku 24jam ngadap fb...

Siapa yg tak nak berehat.. bersenang lenang, naknyer dlm keadaan sakit cam ni.. aku ni klu boleh mmg harapkan ada 14 kaki tgn extra utk tolong aku dln keadaan skrg.. tp apa nak buat..mmg aku xde extra kaki tgn.. kaki tgn yg ada ni je la yg mampu tlg aku..:

Anyway.. hari ni hari ke empatbelas baby eryna.. cepatlah besar cikit yer sayang.. senang sikit mommy nk mandikan.. dan xdela baju gedeboh sgt2... baby jgn kuning2 lg tau.. risau mommy & papa..

Dan.. doakan diriku juga.. semoga tabah & sabar di dlm menjalani ujian dan dugaan dariNya.. kdg2 menitis jua airmata.. tp kutahan2 kan jua...

~mel





Sent from my iPhone

1 ulasan:

  1. mel.. sabar ya.. buat tak tau je apa org cakap (yg negatif ler).. sudahnya mmg kita je yang tanggung sensorang... tokleh membaca + ngadap pc?.. lighting bkn mcm dulu... hehe... kalau kat luka tuh ada nanah mmg kena kering betul² setiap kali kena air.. sbb tu ler kalau boleh tutup bhgn tu.. jgn bg kena air... bab makan tu jaga... pantang² lain tgk pd yang logik + sesuai.. hope cepat sembuh ya...

    BalasPadam