Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Selasa, 15 Mac 2011

PPG LAGI..

Actually aku agak bengang juga sebab MOE bila buat sesuatu, perancangannya tak berapa ok.. dan biasanya universiti dapat info tentang kursus pun last minit. Dan jadi mangsanya pensyarah2 cabuk cam aku ni.. dan petugas2 lain yang terpaksa buat kerja last minit juga.. Aku adalah webmaster pusat pengajian aku.. kalau kerja aku hanya sebagai web master aje..oklah jugak.. ni mcm2 mende lain nak buat.. marking, soalan exam, research, dllg.

Anyway.. website tu aku dah settlekan.. so.. sape2 yg dapat offer ke USM boleh buka kat sini.
Informasi tentang pendaftaran semuanya ada kat sini.. Utk yang beralamat di utara, kelantan dan sarawak, pendaftaran adalah pada 19/3/2011, manakala utk yg di Sabah pendaftaran pada 20/3/2011. Utk pengetahuan semua, PPG ni adalah kursus PJJ, di mana lebih kurang 2 minggu sekali perlu ke USM (atau di IPG KB, UniMAS & Akademi Binaan Msia, Sarawak) utk pembelajaran bersemuka. selebihnya P&P akan dijalankan secara online menggunakan LMS (learning management system). So, jgn lupa utk subscribe internet kat rumah yer.

Kat bawah ni aku sertakan link utk sape2 nak download borang utk pendaftaran. Utk borang kad matrik tu, hanya utk yg akan belajar di kampus induk pulau pinang sahaja. Kampus2 lain xperlu isi borang tersebut.

SENARAI nama calon PROGRAM PPG USM 2011

SALINAN SURAT TAWARAN KLIK DI SINI

Senarai Borang untuk pendaftaran pada 19/3/2011 atau 20/3/2011

1. Peraturan dan Syarat Kemasukan

2. Borang pendaftaran

3. Borang Pendaftaran Kursus

4. Senarai Semak untuk pendaftaran

5. Borang Permohonan Kad Matrik



18 ulasan:

  1. tenkiu cos bg maklumat... saya ni guru yang dpt twaran program ppg kat usm.. jenuh gak cari maklumat yang perlu.. bnyak yang dah dapat kecuali borang pendaftran kad matrik... dah cari rata x jumpa.. nasib baik jumpa kat sini.. kad matrik utuk student ppg sama ker ngan student full time..
    anyway tenkiu very much

    BalasPadam
  2. yr welcome, kad student ppg dipanggil kad afliasi, tak sama dgn student usm biasa.. ada limitationnya.. warna pun berbeza.. kad matrik xbuat sabtu ni tp pada 16 april nnt klu xsilap..

    BalasPadam
  3. k.. tenkiu for the reply.. dah slamat register yestday..excited rsanya.. maklumla dah lama teringin nak futher study, ni baru ada can.. skarang ni tgu info pasai klas dan tutorial ja.. rsa2 stakat ni xdak maklumat lg kot..
    apa2 pon tenkiu for the assist..

    BalasPadam
  4. selepas semak2 blog ni & kat twitter baru perasan ni DR. Azidah yang bg speech bout Moodle n LMS yesterday tu yer.. sorry didn't recognize u earlier.. anyway hope to see u soon..

    BalasPadam
  5. haha.. sabar jer la..dah pecah rahsia.. anyway welcome to usm..

    BalasPadam
  6. haha.. xpa.. tenkiu Dr. Skarang ni tgh tgu maklumat bout kuliah n tutorial yang pertama ja la.. any information sampaikan yer.. Thanks..

    BalasPadam
  7. salam.. tarikh utk kuliah pertma xde lg yer setakat ni.. dok survey kat web.ppg tu tp still xder maklumat. Sy try cari kat site lain yang possible pon still xder info.. Kalau Dr. ada apa2 maklumat nanti share yer.. Tenkiu in advance.. heheh

    BalasPadam
  8. salam..sy ni studnt PPG 2011. Sy dpt di USM yg bdaftr d USM Kota Kinbalu, Sabah.sy da lma cri laman LMS tuk USM tp pai nw maci xdpt2.sy wori jg cz sy belm dpt apa2 lg berita ttg apa yg dperlukn masa pjumpaan ptama buln april ini..agak2 mana ya sy bole layari laman LMS USM?

    BalasPadam
  9. mmg laman LMS tu belum dipaparkan, so xyah la cari lagi, sy hanya akan tunjukkan laman web tersebut pada waktu tutorial pertama nanti yg belum juga ditetpkan tarikhnya. Sila check laman web ppip http://www.usm.my/education/ppg selepas 4/4/2011. Kuliah pertama hanya akan bermula selepas 16/4/2011. Sabar2 yer. Saya akan ke Melbourne selama seminggu so lepas sy balik nanti kalau ada update ttg tarikh sy akan paparkan di web. Kalau nak tau no matrik sila email saya di email usm saya dgn menyatakan nama dan no ic. TQ

    BalasPadam
  10. Tenkiu Dr. for the information. lega rasanya dapt maklumat yg lebih tepat. No. kad matrik memang perlu cos nak kena tulis kat depan borang perjanjian pembiayaan pendidikan guru tu. Borang tu kena hantar befor kuliah pertama or semasa.

    BalasPadam
  11. Tema kasih bjuta2 kali untuk maklumat yang amat berharga buat saya. Akhr'y d laman Dr. ini saya dapat no. matrik saya. n tq juga dgn infrmation yang lain tentg phantaran borang pjanjian tu. Segala kerisauan dpat dilerai jg akhr'y... tq

    BalasPadam
  12. salam...Dr. saya nak tanya, kelas di USM Penang nanti dibuat di mana? maksud saya dibangunan @ blok mana? sbb saya rasa USM tu sgt luas, saya takut x dpt cr tmpt utk kelas nanti..tq 4 d info..

    BalasPadam
  13. kat jadual kat ada tulis... SK3 & SK4... tgk betul2..tempat tu kat kompleks dewan kuliah.. cari ler.. dah masuk u kena pandai2 cari tempat.. xde sesatnya..

    BalasPadam
  14. Tak sabor2 nak gi kelas la tu.

    BalasPadam
  15. oooo...ye ke. mana la saya ni nak tau yg sk3 & sk4 tu nama tmpt kuliah. maklum la org x penah masuk u...mmmm nampaknya kena pg awal la nak cr tmpt tu...anyway tq dr..

    BalasPadam
  16. oooo.... sk3 & sk4 tu rupanya tmpt kuliah...

    BalasPadam
  17. haha.. sy dah update tulis kat webpage PPG menyatakan bahawa SK2, SK3 & SK4 tu adalah dewan kuliah.. kalau susah sgt gi kat web usm, cari maps usm & tengok kat situ..

    BalasPadam
  18. yahoo................ sya PPG USM dr kk. tadi dah tutorial pertama. Seronok rasanya sbb dah lama tuggu tuk bljar semula dan nak kenal persyrah2 dr USM. Ari tu dah bersemangat mau pg 16 april tpi ditunda ke 8 mei, rasa sedih jga tpi PPG USM dr sarawak pun sma cam kmi. Apa2 pun sya gembira dpt belajar semula... Thanks............ kerna terpaksa melayan karenah kmi.

    BalasPadam