Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 16 Disember 2010

Mahal tapi..


Mahal tapi.., originally uploaded by melati.a.

Pagi smlm before nak gi kerja aku gi gosokla baju raya tahun ni utk pakai gi kerja.. Baju tu aku beli kat Kompleks Bukit Jambul kt one of the boutique yg ada bnyk kat situ. Masa aku beli tu mmg aku tak pilih sgt sbb time tu kan aku still sakit, perut masih berdarah.. tp sbb smgt raya (masa tu lg sminggu nk raya rasanya) aku pergi gak shopping baju raya.. Lepas hubbyku beli baju hijau.. aku pun cari baju hijau bunga2.. Baju hubby dlm RM170.. klu xsilap.. bila cari2 aku punya.. yg sedondon sukar dicari..

Bila nmpk satu baju ni.. aku rasa cam secocok.. padan dgn baju hubby.. tengok harga RM298... Tunjuk kat hubby.. dia ckp 'gulp!!'. Bila nego dptla harga RM268..

Bila aku nk pki baju tu buat kali ke 3 pg tadi (1st pki raya puasa & 2nd pki raya haji) tetiba kedua2 cangkuk kain tetiba loose.. aisehh nk jahit xsempat dah.. so aku amiik pin cangkuk dgn pin.. Settle..Sampai ofis otw jln kaki nk gi bfast tetiba aku trpasan hujung lgn baju belah kanan lain mcm.. rupa2 nya jahitan bawah lengan pulak tertetas.. grrr..

Sampai2 ofis, aku kunci pintu (biasanya mmg kunci pun.. xbg salesman masuk).. aku pun buat operasi mnjahit cangkuk & bwh lengan baju.. mujurlah dlm beg tgn aku mmg tersedia jarum dan benang.. sewing kit yg mesti aku ambil bila pi kursus @ bengkel di mana2..

Tapi tula kan beli baju ni mmg kena tgk betul2.. takut2 jd camni la.. bg aku yg mmg hobi mnjahit no problem.. tp tensen gakla beli mahal2 kejab jer dh bermasalah..

~mel

4 ulasan:

  1. tadi kata nak beli baju warna warni utk mommy kan... yieehaaa...

    BalasPadam
  2. wah, menjahit...pandai...
    saya dulu rajin sketch untuk baju sehinggalah drop out dari kolej fesyen dan terjun jadi penulis kanak2...

    blog yang cute, hope to keep in touch ya ;-)p

    BalasPadam