Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 2 Disember 2010

My Macbook Air..

Aku dah lama mengidamkan Macbook Air ni.. since time aku wat phd lagi.. time tu kat new zealand bila tengok macbook air ni keluar mmg sangat2 nak.. tapi harganya NZD3500. So aku diam je la.. Aku mmg minah Mac sbb since aku degree aku mmg guna Mac tu buat design.. pastu bila aku wat phd mmg aku diprovide dgn sebijik mac yg aku sgt suka menggunakannya..

Entah macam mana bila macbook air keluar baru2 ni kat malaysia, hubby cakap.. apalagi belilah macbook air idaman aku tu.. harganya amat berpatutan.. starting from RM3299. Fikir punya fikir.. huhu.. tak boleh tahan.. jadi kami pergi kedai Switch Queensbay Mall dan book satu.. yg paling murah la... RM3299.. 11 inci. Time aku di KB dapat call dari Switch..order dah sampai.. terpaksa tunggu sampai balik Penang baru boleh ambik. Mula2 ingat nak tambah Office for Mac which is Rm699.. errr.. rasa cam mahal sgt.. so bile preview software iWorks.. mmg compatible dgn Office.. so aku ambil iWorks je laa.. dgn harga RM299.. so total cost utk macbook air aku ni RM3598.. tapi mmg berbaloi2.. aku sgt suka..

Switch ada bagi kelas utk belajar mac percuma.. tapi aku ingat biar hubby jer yg pergi.. aku rasa aku ok je guna tanpa belajar sbb dah biasa... So ni la macbook air aku...

pandangan atas

aku paling suka sebab sambungan plug nya kecil dan bermagnet.. mmg sgt senang utk connect..

Ini pandangan tepi macbook air aku.. cantikkan? huhu.. dan wallpaper aku set tukar setiap 10 minit..

Cuma kekurangan guna mac, secara overall adalah sebab kat malaysia ni org ramai guna pc.. so even aku nak configure utk guna wifi usm pun tak de configuration utk mac.. so terpaksalah aku berinternet guna internet tethering iphone... which is really2 good.. kalau masa aku guna laptop dulu mmg bila guna internet tethering iphone mmg slow giler... tapi skrg bila guna mac ni... sgt ok.. tak de problem terputus2 dan even my iphone is charging during tethering.. kalau guna laptop biasa mmg habis drain bateri iphone aku masa tethering tu.. sampai flat!!

So.. setakat ni mg sgt puas hati beli macbook air ni.. :)

~mel
dah xmo ipad dah.. huhu

3 ulasan: