Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 10 Februari 2011

Busy.. & baby..

This week aku mmg sgt2 busy.. rasa tak tak cukup tgn nak buat kerja.. sampaikan tadi.. tetiba aku teringat.. ehhh.. hari ni berapa haribulan... laaa.. dah 10/2/2011.. rupa2nya semalam eryna genap 7 bulan usianya... dah besar anak mommy rupanya.. makin lasak.. makin bising dgn papapapa bababa nya.. dan dah kenal org.. sgt3 kenal org..

Actually mula2 aku tak perasan sgt yg dia dah kenal sgt2 dgn org sebab biasanya pagi2 bila hantar ke nursery eryna mmg tak nangis.. boleh senyum2 bila aku cakap bye bye.. dan terus main.. Waktu aku ke bengkel di Lumut 2 minggu lepas.. bawak eryna sekali.. time tu bila org ambil dia memang menangis.. tp time tu aku cepat ambil dia.. so tak dela nangisnyer melarat sgt.. Bila aku balik Gombak last week.. dia menangis sekuat2nya bila atuk & uwan nak ambik.. siap tergesa2 dtg kat aku smbil nangis lagi.... ooooo.. barula mommy tau.. anak mommy dah besar.. dah pandai.. Skrg ni kat umah pun gitu.. kalau aku dok atau baring2 kat tepi dia mmg dia diam je main.. bila aku bangun jer.. haaaa... terus nangis nak ikut..gapai2 tangan.. hahaha.. mmg dah besarlah tu kan kan..

Malam tadi, first time dia bangun tghmlm dan xmo tidur.. ajak main.. eryna tak nangis.. tapi mulut bising sgt2.. bila susu dah abos sebotol aku suh tido.. dia bising dlm Cot.. bila aku baring atas katil aku diintainya dari Cot.. sejam lebih macam tu.. dia nangis.. akupun bawak tido dgn aku atas katil.. pasal aku ngantuk sgt. Mlm sebelumnya dah ler aku tido lmbt sbb sediakan powerpoint untk mengajar (tak sempat sediakan time ofis sbb busy dgn meeting sehari suntuk). Bila bawak atas katil.. pun xmo tidur.. ish ish ish.. papa bangun pun dia ajak main jugak.. last2 aku dah tak tahan.. gi buat susu lagi sikit.. (buat susu sambil kepala pening2 lalat).. bg kat papa.. haa.. biar papa lak tidurkan.. aku penat sgt2.. last2 tidur gak sikecik tu..


Inilah aksi si kecik eryna ni.. kalau bandingkan badan dia dgn baby2 lain yg sebaya kat nursery, mmg dia paling kecik.. lebih kurang mcm baby umur 3-4 bulan jer.. tapi.. sbnrnya dah besar.. huhu.. dah pandai jadi boss!! :D


Comot
Hehe.. berlengas dgn biskut..

Comot
Tak nak duk diam.. pusing sini..pusing sana

Comot
Nak rampas biskut kat tgn mommy..


~mel

3 ulasan:

  1. huhu.. firas sy pon sama.. nangis bila nak anta taska... skejap je dah besar kan...

    BalasPadam
  2. tulah kan sis.. cepat betul rasanya... ntah2 silap2 nnt tau2 dah nak kawen.. :P

    BalasPadam
  3. amboi ... jauh nyer imaginasi ...

    BalasPadam