Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 26 Februari 2011

Shopping di Mydin..


Hari ni sepatutnya hubby ada bengkel tapi disebabkan dia dah nak benti dan kami ada appoinment dgn lawyer kami di McD Seberang Jaya, so dia pergi bengkel half day jer. Bila hubby balik, kami lunch yg aku masak (kurma ayam, ikan pekasam goreng, ulam & sambal belacan, aku siap2 dan pkl 2.45ptg kami gerak utk jumpa lawyer utk urusan pembelian rumah. Selesai berurusan, minum sikit di McD, then aku tnya hubby kitorg nak ke mana, coz aku berhajat nak ke Mydin Bukit Jambul utk beli kain pelekat, kain batik & beberapa barang utk dihantar kepada abangku & familynya di Alaska. So hubby ckp okla kita terus ke Mydin.

Sampai di Mydin, alhamdulillah jumpa parking... sebab parking sgt susah di KBJ tu.. terutamanya lepas kemunculan Mydin ni awal tahun 2011. Barang2 dlm Mydin mmg best.. aku jumpala barang yg aku nak..tp aku perlu juga beli diapers eryna & susu eryna yg tinggal 2 kali bancuh jer lagi, mmg xcukup utk sampai esok. Tapi alangkah hampanya cari punya cari.. susu eryna mmg tak de. Cari diapers pun xde.. mungkin kami dah ter miss di bhg atas. Oleh sebab malas nak naik atas semula, dan susu mmg xde, aku cakap kt hubby, nnt balik singgah kat Tescola.. sure ada mende2 tu. Hubby setuju.

Lagi satu perkara yg menghampakan di Mydin, cashiernya yg amat lembab. Hampir sejam menunggu nak bayar.. sampai lenguh aku dukung eryna (guna sling).. so terpaksa cari kerusi sementara hubby bayar. Teringat masa 1st time gi Mydin gtu lah jugak, sampai hubby marah aku sbb dia ingat aku merayau dlm Mydin tu haaa.. sedangkan aku terpaksa beratur sikit punya lama coz cashier yg sgt2 lembab sedangkan yg beratur depan aku cuma 4 org!! Tensen betul aku.. huhu..

Dari Mydin kami terpaksa singgah Tesco kejab.. sampai Tesco aku grab susu & diapers jenama Huggies (aku mmg suka Huggies compare to other diapers)..and then terus balik. Hubby tunggu jer dlm kereta masa tu.

Dlm kereta aku ckp kat hubby.. hmm.. walaupun aku suka Mydin coz bnyk mende yg lain dari supermarket biasa.. dan menyokong org islam... tp.. aku rasa aku akan tetap shopping groceries di Tesco laa.. Satu sbb parking susah.. nak punggah barang ke kereta mmg problem.. pastu cashier lembab, pastu susu eryna xde jual.. dulu pernah cari susu yg special utk eryna pun xde.. yg xspecial pun xde.. aiseh..

So.. sorry yer Mydin... i'll have to stick to Tesco utk keselesaan kami sekeluarga membeli belah.. huhu..

~mel

8 ulasan:

  1. samalah.. saya pon shopping kat tesco.. mydin sban pon dah lama tutup.. dan kedudukan yg sgt susah nak parking.. bukan taknak menyokong tp keselesaan penting.. :)

    BalasPadam
  2. tula kan.. boleh wat gaduh suami isteri ni sis kalau terus shopping kt mydin ni.. :P

    BalasPadam
  3. saya pernah kerja di tesco..dan pernah di datangi dgn sorang customer..customer ni marah2 sebab setiap kali datang barang xdak..dan saya pernah melihat customer tinggal troli dgn perasaan marah dekat cashier kauter sebab lembab..so nak habaq kat sini..situasi mcm ni berlaku di setiap haypermarket xkira mydin,tesco,atau mana2..because what..nobody perfect including YOU..nak membantu org islam?..mai nak ajaq di sini..pergi sahaja shoping di Tesco senyap2..jgn tulis apa2 kata nak membantu org islam tapi xnampak membantu..tq

    BalasPadam
  4. haha.. marah pulak.. mmg nobody's perfect.. tp kalau dah pergi Mydin buat gaduh laki bini, then i prefer to jaga my rumahtangga.. i sokong mydin, and will go bila time mengizinkan..

    BalasPadam
  5. pissttt..jgn la nk mengeluh krna tunggu hmpir sejam bg byr brg..may b bdk2 tu dlm trning..

    BalasPadam
  6. Kne faham situasi pkerja..be positive

    BalasPadam
  7. Err... kalau setiap kali pergi kena tunggu dekat sejam mmg takkan positif punya.. hehe..

    BalasPadam
  8. Pengurusan la yang sepatutnya cari jalan untuk keselesaan pengguna, pekerja boleh cadang pada pengurusan. Nak majukan company kan.

    BalasPadam