Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 28 Mei 2009

aktiviti time boring..

Actuallly bila dah kerja banyak berfikir perkara-perkara yg agak berat, bila balik rumah aku mmg perlukan satu aktiviti ringan yg menarik minat aku. Aku sekarang ni sebenarnya dah sampai tahap bosan mengadap komputer.. di ofis mengadap pc.. di rumah mengadap pc.. so bila balik rumah aku rasa nak buat something yg tak berapa beratkan kepala.. seperti yg aku lakukan di bawah.. menjahit manik kat baju. Actually baju tu baju kurung dah pakai.. tiba2 aku teringat aku ada manik warna coklat yg tak tau nak buat apa.. so.. satu mlm tu aku boring.. aku jahitlah manik di hujung lengan baju kurung tu...


Masih dlm proses menjahit manik...




Hah.. dah siap pun.. proses menjahit manik simple ni tak lama.. dlm masa sejam boleh siap. Cuma kena pastikan jahit betul betul supaya manik tu nampak kemas dan tidak senget benget.. kalau senget tak lawa lah pulak.. lepas ni tak tau nak jahit apa lg.. ada sepsg kain yg belum sempat aku gunting.. kalau nak gunting baju kena konsentrasi & masa yg pjg.. so..kena tunggu hari minggu lah..huhu..



~mel
aku dan menjahit sukar dipisahkan walaupun beli baju siap lg senang..

4 ulasan:

  1. Rajin kemain.. elok la dr tension2 x tentu arah :P

    BalasPadam
  2. menjahit = best therapy!

    best lah ceita interview2 entri lepas2 tu..insaf

    BalasPadam