Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 7 Mei 2009

topi

Men

Ladies

Nak masuk toilet2 ni kena pakai topi ke? Kalau xpakai xleh ekk? Signage ni kat hotel Avillion Admiral Cove, PD hari tu.. rasanya banyak lagi tempat yg guna signage cenggini.. motifnya..entah.. rasanya utk menunjukkan "Ladies" & "Gentlemen". Ramai jugak orang yang sopan2 menggunakan ayat " i'm going to the ladies'" or "i'm going to the men's".. agaknya kena gi toilet2 yang ada label gini la kot.. Apa kata, kalau kita tukar signage ni dari pompun/lelaki pakai topi kepada pompuan pakai tudung dan lelaki pakai songkok... huhu.. utk melambangkan ke malaysia an.. skrg ni xde daa org pakai topi cam tu.. x relevanla... for me ianya mengingatkan aku ada zaman pejajah.


btw.. lawa hotel AAC tu... yang aling best dpt mandi kat kolam renang.. xde org.. best2.. bila la nak gi dengan boss nie... :P



~mel
merapu sbb dikejutkan oleh nyamuk!!

3 ulasan:

  1. hotel ni nak matchingkan dengan tema hotel derang kot.

    kalau kat sekolah agama mmg pakai simbol org pakai songkok dan tudung.

    BalasPadam
  2. a'ah kan. very malaysian klau guna tudung n songkok ^_^

    BalasPadam
  3. @faizal entahla.. mungkin la kot.. xdela nmpk match nyer..

    ekk.. xpernah sekolah agama.. :P

    @naz xpelik ke nnt? sbb xpernah tgk.. :P

    BalasPadam