Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 26 April 2009

arish naurah


arish naurah, originally uploaded by melati.a.

petang tadi aku ada mesyuarat di HUSM Kubang Kerian. Kawan aku dari awal we all bertolak dr penang insisted yg dia nak pergi melawat anak kawan dia di HUSM. So td habis meeting cepat kol 4 tp waktu melawat pkl 5 ptg. So staff HUSM ckp dia tolong bwk kami gi melawat. Lagipun kami staff so kad staff kami boleh access bangunan HUSM juga.

Sampai2 kami kat wad bayi kritikal.. kami diberitahu oleh misi yg kami xdibenarkan masuk ke dlm bilik anak kawan aku tu sebab condition dia kritikal. cuma boleh jumpa ibu bapanya sj. Kawan aku agak frust.. then kawan dia cakap xpe.. dia akan dukung baby ke luar dari pintu wad dia.

So.. di atas ini adalah gambar baby arish naurah. dpt amik dari luar aje... arish disahkan mengidap kanser darah (dlm golongan leukimia). Kes spt dia agak rare di malaysia, sekarang dah kimoterapy phase 3 tapi yg sedihnya kimo lngsng tak berkesan.. maksudnya sel kanser masih membiak. Ibu nya diberi cuti tanpa gaji 6 bulan (skrg dah 3bulan tak kerja) dan ayahnya dah 2bulan xkerja dan akan sambung lg. utk pengetahuan u all sbnrnya ibubapa arish kerja di penang tp di penang xdpt kesan ape2. kebetulan ibu arish org kelantan, bila bawak ke HUSM baru dpt kesan. Arish anak ke 3. so anak2 mereka yg besar dh dipindahkan ke KB utk bersekolah sementara arish di sini..

kesiankan... simptoms2 yg dihadapi oleh arish sebelum admitted to HUSM adalah sentiasa demam.. dan setiap kali demam doc akan bg ubat yg sama.. sehingga satu ketika ada infection baru dpt kesan something wrong. Masa aku pergi td, bapa arish cakap dia non-stop demam (tgkla kat kepala tertampal cool fever) dan suhu badan ni sentiasa dlm 39.9C.

sedih td.. siap mengalir airmata.. arish belumpun sampai setahun.. airmuka dia sayu jer...

kawan2 kalau rasa teringin nak menderma apa2 kepada keluarga ini ckpla kat mel.. insyallah mel akan smpikan kepada mereka. xdapat. mel bygkan suami isteri tu skrg bercuti tanpa gaji.. mata ibunya mmg bengkak.. sentiasa menangis.. dgn anak2 besar yg bersekolah... kesian sungguh...



~mel
sayu sgt rasanya..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan