Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Jumaat, 24 April 2009

temper

Aku dahlah tak berapa sihat.. hari ni mc.. ubat menyebabkan aku mengantuk dan mood aku memang swing.. sedang aku tengah enak tidur.. badan pun dah berpeluh2. .tiba2 henfon ku berbunyi. Dari fix line tmnet area Kuala Lumpur. Macam biasa aku angkat sebab biasanya kalau no fix line ni adalah formal punya call..  Conversationnya mcm ni..


"Hello," kataku dgn mengantuk tanpa buka mata
"Hello, eh you kat mana? kat ofis KL ke," kedengaran suara perempuan di hujung   talian.

Aku yg dlm keadaan mengantuk td tersentak.. terus xjadi nak ngantuk.. dlm hati sempat berfikir bila plak aku ada ofis kat KL ni.. tapi teruslah seperti biasa hati aku dah syakwasangka.. mesti cari pompuan tu lagi..

"Ni siapa ni?" aku dah start nak naik angin
"Ni kak Lina laa.." minah tu cakap..  

Lerr.. kak lina mana plak ni.. aku mmg ada kakak tiri nama kak lina tp suara dia tak mcm tu.. dan rasanya no fon aku pun dia tak de.. 

"Kak lina mana pulak ni?" aku menyoal
"Eh ni marina kan?" tinggi pulak suara pompuan tu... 

Entah macam mana terkeluar dari mulut aku...

"Astarafirullahalazimm... sampai bila nak abis org cari marina ni? saya ni bukan marina,  dan saya dah guna no ni setahun lebih dah.. takkan la si marina ni tak update fon dia  kat u?" seperti biasa semua org yg cari marina akan kena angin kus kus aku. 
"Eh marina tak guna no ni dah ke?" soklan bodo dari perempuan tu.
"Ler kan sy dah cakap sy guna no ni dah setahun lebih dah" aku dah mmg angin jd  angin lagi laa..
"Oh..sori..sori.. tak tau pun dia dah tukar no.." kata pompuan tu.

Sebab aku masih bengang aku membebel kat pompuan tu.. lain kali kalau nak call cakap la elok2 tanya siapa yg bercakap..ni main soal jer u kat mana.. itu ini.. kalau u tak tau dia dh tukar no ni meaning that u dah setahun lebih tak call dia.. boleh ke terus tanya u kat mana ni, kat ofis KL ke.. buat sy yg menjawab ni konfius!" 

Lepas tu minah tu terus cakap..sori..sori.. dan letak telefon... ish.. aku sebenarnya dah fed-up terima panggilan utk marina ni.. sedara mara dia, credit card, promosi yg tak reti bahasa.. sampai kdg kalau sku tengok no lain sikit aku jadi malas nak angkat fon.. tapi pulak nanti aku punya.. penting pulak tu... eeeiiii.. apalah aku nak buat.. nak tukar no lain? No lain tu pun sah no recycle gak.. rasanya itu bukan solution.. grrr... grr.. grr... 


~mel
geram!

3 ulasan:

  1. mak naz nya situasi slalu org cina call. coz ada sorang cina trbalik 1 nmbor ja drpd nmbor nset mak. kecian mak ^_^

    BalasPadam
  2. tu aa naz.. tensen dibuatnya.. kalau sekali sekala tak pe.. ini boleh dikatakan hari2..

    kalau tgh drive mmg lag dabel triple tensen..

    BalasPadam
  3. cuba try buat2 jd marina pulak huhu

    BalasPadam