Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Ahad, 5 April 2009

bubur cha cha


bubur cha cha, originally uploaded by melati.a.

dah lama tak masak bubur ni.. rasanya bubur ni agak popular di kawasan utara kot.. kalau bulan puasa memang best.. kadang-kadang org tmbah sagu bersama cha cha tu.. Nak terhangus bubur cha cha ni tadi sebab sambil online sambil masak sambil tgk tv..

Tapi paling best makan bubur jagung + nasi. Sape2 tak pernah cuba cubalah.. gunakan jagung dlm tin campur yg cream dgn kernel.. pastu santan,gula, garam sikit.. camur semua letak atas api & kacau. Bila dah dekat nak mendidih tu ambil nasi sejuk (sedang2 saja).. campur sekali. Bila mendidih angkat + hilangkan. Pernah buat di nz dulu dan semua org pelik tp suka makan...

best! tp aku tak suka manis sgt, so mmg bila buat manis gitu2 jer..


~mel
masak utk hilangkan pening..

2 ulasan: