Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Khamis, 16 April 2009

internet..

Aku rasa sakit hatilah dengan internet2 provider kat Malaysia ni.. kalau iklan mmg sangat gah.. pantas, cepat, bagus dan sebagainya. Tapi semuanya hanya janji2 palsu.. internet selalu jer ada problem.. dulu time aku guna celcom broadband servis, connection macam hampeh.. ingat ambik yg mahal RM98 sebulan oklah.. tapi nak download macam kura-kura nak upload apa ke lagi..  memang betul2 membazir duit. 

Bila aku pindah rumah baru masuk streamyx.. RM99 sebulan package combo.. servisnya pun hampeh jugak.. slow mcm kura-kura jugak..  mmg frustrated habis.. dan sejak akhir-akhir ni makin ada problem.. Malam tadi before aku tertidur connection ok jer.. bila aku terjaga tgh2 malam buta pun masih ok.. bila aku bangun subuh.. tengok2 tak leh connect ke internet.. sampai la ke time aku nak gi kerja.. puas aku mereset modem la.. ish.. tah ape2 rasanya... wifi signal semua excellent.. apa la ke bendanya streamyx ni?? dulu celcom.. skrg streamyx..

Aku ni bukan ape.. bukan nak puji negara lain.. tapi aku mmg makin hari makin rasa malaysia ni hampeh dari segala segi.. kecuali makanan..  dari perangai org.. dari segi kereta kat jalanraya.. dari macam2 segilah... macam internet provider ni lah.. semuanya berapi2 mempromote servis yg entah apa2.. semua bagus..semua lebih baik dari yg lain.. tapi sebenarnya sama jer.. tak nampak satu pun yg ikhlas dan berbaloi dengan duit yg kita bayar.. Dulu masa aku kat NZ, bayaran internet 49.99 unlimited usage. mula2 aku guna yg murah sikit tp asyik exceed her bandwith, so pastu aku upgrade. Mmg nampak beza bila upgrade.. bukan macam internet malaysia.. bayar murah ke.. bayar mahal ke.. sama jer..


Aku sungguh2 tak faham la.. derang ni tak tau ke keberkatan rezeki tu penting (bg org islam laa..) bila dah org tak puas hati dgn servis.. asyik kena sumpah seranah hari2.. manalah dtgnya keberkatan tu..  



~mel
eeii... rasa nak marah sgt sebenarnya ni... 

1 ulasan: