Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Sabtu, 11 April 2009

gunting..

Last week aku gi Kamdar.. tgk2 ada sale.. so aku beli la dua pasang kain.. kononnya last weekend aku nak gunting dan jahit tp di atas sebab2 tertentu tak jadi aku nak gunting.. terbiar jer kain tu. Tiap2 mlm lepas balik kerja aku dok bermimpi nak gunting tp mimpi hanya tinggal mimpi.

Disebabkan hari ni seharian aku melepak kat rumah tak kemana-mana, kebosanan dah sampai tahap maksima.. so.. terpaksa jugalah aku menggunting kain tu.. tgh2 gunting ngantuk plak.. actually bila brg2 jahitan & brg2 guntingan xberapa lengkap mmg boring nak start.. aku masih mencari2 kedai peralatan jahitan dekat2 rumah aku ni.. tp x nampak pulak.. kedai bunga adalah.. mana nak cari ekk.. kalau dapat jumpa kedai peralatan jahitan sure lg semangat aku menjahit.. agak2nyer pc pun boleh diabaikan... huhu.. (boleh caya ke?)... :P

Di bawah ni kain yg aku gunting.. nak buat baju kurung pesak gantung.. baju yg buat ukuran tu mmg paling selesa pakai skrg ni.. huhu..

baru nak gunting bhg badan (aiseh nmpk jari kaki plak..:P)

bhg tangan.. saja buat kembang sikit kat belah hujung..


yang ni bhg pesak.. yg paling susah nak adjust bila gunting..

yang ni bhg atas pesak.. kalau mak aku panggil kekek.. or.. kikik.. err.. xberapa surelah namanyer...

Utk tang kain senang jer.. tak perlu gunting teruk2, just nanti adjust time nak jahit.. Actually mmg aku suka sgt menjahit ni.. skrg dah boleh menjahit sbb kedua2 mesin jahit aku dah ada, mesin jahit tepi dan mesin biasa.. tp since smpi tak pernah test lagi.. takut gak kot2 jem lama kat tgh laut.. huhu..



~mel
menjahit utk memberi semangat pd diri yg rasa tah ape2 skrg ni...
psstt... tak sabar nak pakai baju baru jahitan sendiri
teringin gak nak jahitkan baju melayu utk seseorg..

2 ulasan:

  1. pandainye mel jahit baju...
    kite xpandai la

    BalasPadam
  2. xdela pandai sgt.. utk sendiri boleh la.. kdg2 kalau terfikir nak buat baju bukan2 boleh explore sendiri.. huhu

    BalasPadam