Our sweet little baby...


Birthday Tickers from WiddlyTinks.com

Rabu, 8 April 2009

fb & twitter



Semalam dlm pukul 2.30pm aku dah ada di auditorium utk meeting department. As usual dgn salmiza and as usual selalu lmbt sebab tunggu dia.. Baru je meeting nak mula tetiba one of my collegue panggil aku keluar auditorium.. bincang psl one of our student kejab. And then tetiba dia ckp.. eh i want to ajak u pergi satu meeting (he is a chinese senior lecture). aku tanya dia meeting apa? dia ckp psl ICT clusters and dia sure aku pasti minat punya. aku tanya boleh ke.. aku tak dijemput.. dia cakap no worries.. prof yg mngendalikan tu kwn dia dan dia sure prof tu tak kisah punya. aku teragak2.. dia ckp i'm going now, and dia suh aku masuk dlm mintak kebenaran dgn boss utk skip meeting dept tu.. aku ckp ok... dgn sedikit was was.

Bila aku smpi ke meeting tu.. tgk2 adalah dua tiga org yg aku kenal.. setakat kenal tp xbiasa sgt. Muka2 lain mmg unfamiliar. Bila prof anf his collegue bentangkan projek tu.. perghh.. betuk ckp my collegue td.. semuanya aku suka. And aku ada experience in every inch of the project. Tgh2 they bentangkan tu, tiba2 they all tnya soklan.. sape2 sini pernah guna twitter.. haha.. aku rasa nak gelak kat situ... fb? lagila aku rasa nak terguling.. tp sebab aku dah ler xdijemput.. wat muka macho je la..sambil angkat tangan. And my collegue tetiba je perkenalkan sape aku kat meeting tu.. dan cakap.. actually aku gunakan twitter & facebook utk aku punya kelas.. semua mata pandang kat aku.. haaa.. nak explanation la tu...

So, terpaksalah aku cerita panjang lebar pasal projek twitter and facebook aku for my students, and also blogging system. Tak lupa juga aku membangga diri kejab cakap actually projek yg they cadangkan itu aku mmg biasa buat time aku kat nz and rasanya aku mmg familiar dgn apa yg they all inginkan. Hah.. bertalu2 soklan kat aku pulak.. camne aku guna twitter & facebook utk pengajaran dan pembelajaran sebab ianya sosial networking. Aku just terang satu persatu dan aku tekankan yg this is my early exploration. However.. setakat ni aku rasa aku dah melangkah jauh sikit dari the normal ways of teaching and learning... which is sooo boring! They were all really impressed!

Suddenly the Pof stood up and said: I want you in our team! Dang!

I got it and i love it!
:)



~mel
a bit of inspiration for myself to take my mind away from all the -ve thoughts...

3 ulasan: